Τεχνικά Χαρακτηριστικά προϊόντων LED


• Lumen (lm)

Είναι η μονάδα SI ( International System) (Μετρικό Σύστημα) της φωτεινής ροής. Μετρά την δύναμη του φωτός όπως γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι. Η φωτεινή ροή διαφέρει από τη ροή ακτινοβολίας, Μετρά την εκπεμπόμενη συνολική ισχύ του φωτός. To Lumen ορίζεται σε σχέση με την Candela. lm = cd x sr (όπου sr = solid angle=στερεά γωνία).


• Candela (cd)

Είναι η μονάδα SI ( International System) (Μετρικό Σύστημα) της φωτεινής έντασης. Μετρά την δύναμη του φωτός, που εκπέμπεται από μια πηγή φωτός σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κοινό κερί εκπέμπει περίπου μια candela. cd = lm/sr (όπου sr = solid angle=στερεά γωνία).


• Lux (lx)

Είναι η μονάδα SI ( International System) (Μετρικό Σύστημα) του φωτισμού και φωτεινής εκπομπής. Χρησιμοποιείται στην φωτομετρία ως μέτρο της έντασης του φωτός, που πέφτει ή διέρχεται σε μία επιφάνεια, ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι.
lux = lm/m².


• Kelvin (K)

Την διακύμανση των χρωμάτων από τα πιο ψυχρά ως και τα πιο θερμά την ονομάζουμε χρωματική θερμοκρασία και η κλίμακα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της είναι η κλίμακα Kelvin. Όσο πιο ψυχρά είναι τα χρώματα τόσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία χρώματος, ενώ όσο δείχνει πιο θερμή η χροιά κατεβαίνει η χρωματική θερμοκρασία.

Λόγω διαφορετικών υλικών, οι φωτεινές πηγές εκπέμπουν φως διαφορετικού χρώματος. Αυτό μετριέται σε βαθμούς Kelvin και πρακτικά δείχνει πόσο θερμό (προς το κίτρινο) ή ψυχρό (προς το μπλε) είναι το χρώμα που εκπέμπει η εκάστοτε φωτεινή πηγή.

Warm white, Soft white, Θερμό λευκό ≤ 3.000Κ

White, Bright White, Λευκό >3.500Κ

Cool white, Ψυχρό Λευκό >5.000Κ

Daylight, Φως ημέρας ≥4.000Κ


• lm/w

Εκφράζει τον βαθμό απόδοσης των lumen τα οποία παράγονται ανά watt ηλεκτρικού ρεύματος.


• Watt (W)

Ονομάζεται η μονάδα μέτρησης της ισχύος στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων (S.I.) Το βατ σημειώνεται διεθνώς με το σύμβολο W, ισχύς ενός βατ (1 W) ισοδυναμεί με μεταφορά ενέργειας ενός τζάουλ (1 J) σε χρονικό διάστημα ενός δευτερολέπτου (1 s).


• CRI

Είναι η ικανότητα μιας πηγής φωτός να αποδίδει τα χρώματα του ορατού φάσματος, χωρίς να επιφέρει διαφοροποιήσεις στις αποχρώσεις τους. Αποτελεί μέτρηση της αντιστοιχίας του χρώματος που εκπέμπει ένα αντικείμενο και της εμφάνισής του κάτω από μία πηγή τεχνητού φωτός. Η τιμή 100 αντιστοιχεί σε λευκό φως ιδίων χαρακτηριστικών με το φως ημέρας. Δείκτης μεγαλύτερος του 75 θεωρείται πολύ καλός.


• Οικονομία: Πραγματική μείωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ έως 70%.

• Απόδοση: Τα LED παράγουν περισσότερο φως ανά Watt.

• Χρώμα: Τα LED εκπέμπουν φως συγκεκριμένου χρώματος χωρίς την χρήση φίλτρων που απαιτούν οι παραδοσιακές μέθοδοι φωτισμού.

• Χρόνος ON / OFF: Τα LED έχουν γρήγορη απόκριση (μπορούν να έρθουν σε κατάσταση πλήρους φωτεινότητας σε χρόνο micro second).

• Χρόνος ζωής: Τα LED έχουν μεγάλους χρόνους ζωής (ώρες λειτουργίας 35.000 έως 50.000 ώρες), δεν χρειάζονται συντήρηση.

• Αντίσταση σε κραδασμούς: Τα LED, όντας στοιχεία στερεάς κατάστασης, είναι δύσκολο να υποστούν ζημιά από κραδασμούς.

• Εστίαση: Τα LED μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να εστιάζουν το φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή.

• Τοξικότητα: Τα LED δεν περιέχουν υδράργυρο, κάδμιο, μόλυβδο, υπέρυθρη (IR) και υπεριώδη (UV) ακτινοβολία καθώς επίσης δεν παράγουν θερμικό φορτίο.


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο φωτισμός LED μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλους τους τομείς.

Θα χαρούμε να σας επισκεφθούμε να μελετήσουμε λεπτομερώς τους χώρους σας και να προτείνουμε τον καταλληλότερο φωτισμό μαζί με την βέλτιστη οικονομική λύση για κάθε περίπτωση χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα φωτισμού της DIALux.

Η us4led μπορεί να σας εγγυηθεί προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων σε συνδυασμό με την άμεση παραλαβή και εξυπηρέτηση σας. Τέλος τα προϊόντα μας συνοδεύονται με τα πιστοποιητικά CE, RoHs και τις εργοστασιακές εγγυήσεις τους.